Vi som förverkligar dina trädgårdsdrömmar

Inspiration, Kunskap & Omtanke för vårt arbete, våra kunder och vår miljö är de tre ledord som genomsyrar hela vår verksamhet. Ekbacken939 riktar sig till privatpersoner, bostadsrättföreningar och företag genom rådgivning och inspiration för gröna rum och trädgård. Vi utför skötsel- och beskärningsuppdrag, alltid med utbildad personal, dessutom hjälper vi dig med blomsterdekorationer till högtider, bröllop och begravningar. 

2023 öppnade vår trädgårdsbutik Ekbacken 939 i ny skepnad på Trollebergs Gård utanför Värpinge i Lund efter att vi sedan 2014 hade drivit vår butik i Lomma. Lokalen som huserat ett plåtslageri sedan 30 år tillbaka rymmer nu allt vad en trädgårdsbutik kan tänkas erbjuda. Vi värnar om historian som byggnaden bär med sig och omfamnar dess rustika uttryck.

viButiken erbjuder växter efter säsong – då de är som vackrast! Det innebär att sortimentet hela tiden lever. 

Här är vi!

37

Helena

Butiksansvarig
Trendnörd
Glädjespridare
Kreatör

Med en bakgrund inom handel som butikskommunikatör valde Helena att skola om sig och har studerat trädgårdsanläggning samt Trädgårdsmästarprogrammet på Hvilan utbildning tillsammans med Caroline. Efter en praktikperiod hos Monica på ekbacken939 var saken klar. Helena hade en given plats i företaget.

35

Caroline

Skötselansvarig
Odlingsnörd
Praktikern
Doer

Caroline är uppvuxen bland egenföretagare och har genom det en bakgrund inom handel sedan barnsben. Dessutom har hon utbildat sig på arbetsterapiprogrammet i Lund. Men efter 10års erfarenhet som leg. arbetsterapeut valde Caroline att skola om sig och har studerat trädgårdsanläggning samt Trädgårdsmästarprogrammet på Hvilan utbildning tillsammans med Helena. Det var också så hon fick chans att arbeta med sin dröm hos Monica. 

39

Monica

Chefen
Fåraherde och Rosnörd
Innovatör
Igångsättare

Monica är en trädgårdsmästare från Småland som har jobbat med trädgård i många år. Efter 20år i branschen fick Monica möjlighet att starta något eget. Det var så trädgårdsbutiken Ekbacken939 tog form. Butiken har varit kärnan i verksamheten men Monica tänker ständigt nytt och därför har verksamheten många ben att stå på. Monica erbjuder inspiration och rådgivningar inom trädgård. ”Det gäller att ha känselspröten framme när man ska ta reda på vad kunden vill ha för typ av trädgård”. 

Monicas ledord; Kunskap, Inspiration & Omtanke, genomsyrar verksamheten. Omtanke till växterna, miljön och våra kunder.